Lajosmizsei Irodalmi Találkozó – másodszor

Október 16-án, immár másodszor gyűltünk össze egy baráti találkozóra Lajosmizsén, Ambrus József erdélyi származású költő otthonában. Amikor anno József kitalálta, hogy évente megrendezi ezt az irodalmi találkozót, arra gondolt, hogy idővel egyre többen leszünk, egyre gazdagabb lesz a program. Így is lett, idén két fővel bővült a társaság. Házigazdáink, Ambrus József és párja Puskel Irén mellett Katzler Hilda költő, Mártonfi Benke Márta festő-újságíró, Kaiser László költő, könyvkiadó és jómagam vettünk részt. Sajnos Balázs F. Attila költő, váratlan betegsége miatt lemondta a részvételt.

          A baráti beszélgetés során a társaság tagjai beszámoltak a munkásságukról, hogy éppen mivel foglalkoznak, milyen terveket szövögetnek. Szót ejtettünk a magyar irodalmi élet eseményeiről. Katzler Hilda, aki mellesleg kiváló előadó is, a jelenlévő szerzők műveiből olvasott fel. Az irodalom mellett természetesen szóba kerültek más témák is, mint a világpolitika, vagy a hazai közélet történései, a világjárvány, na és az én jóvoltomból a sport is.

          Mártonfi Benke Márta a festészetről beszélt, beavatott minket a képzőművészek világába, továbbá röviden ismertette szülővárosa, Kunszentmárton életét. Tervbe vette, hogy a közeljövőben, Kunszentmártonban is szervez egy hasonló kulturális találkozót.

          Ambrus József elmondta, hogy jövőre a Kaiser László vezette Hungarovox Kiadónál fogja megjelentetni a következő kötetét. László pedig szót ejtett a közelmúltban kiadott könyvekről és azokról, amik éppen kiadás előtt állnak.

          Hildával közösen végezzük a Magyar Múzsa című folyóirat terjesztését, a találkozóra is elhoztunk néhány példányt a legfrissebb számokból. Az utóbbi időben Ambrus József, aki a MÚK egyik legújabb tagja, is bekapcsolódott a munkába, ezért rá vár a feladat, hogy a folyóiratot eljuttassa a Lajosmizsén és környékén élő olvasókhoz.

          A találkozóról nem maradhatott el az ünnepi lakoma sem, na és persze az itóka. A tervek szerint, jövőre, a találkozó szervezésébe, József szeretné bevonni a helyi önkormányzatot is. Szeretné, ha a baráti találkozóból idővel egy kulturális programsorozat nőne ki. Mindenesetre, mi megígértük, ha hívnak, jövőre is ott leszünk.

A találkozó résztvevői (balról a házigazda)
Az eszmecsere a terített asztal mellett is folytatódott
Kategória: Magyar Múzsa

About Author