Elnökségi tagunk, Balogh Andrea Johanna a kiemelkedő újságírói tevékenységért adományozott Táncsics Mihály-díj idei kitüntetettje

Elnökségi tagunk, Balogh Andrea Johanna a kiemelkedő újságírói tevékenységért adományozott Táncsics Mihály-díj idei kitüntetettje

Március 15-ei nemzeti ünnepünk alkalmából Táncsics Mihály-díjat kapott a Magyar Újságírók Közössége elnökségi tagja, Balogh Andrea Johanna. A kitüntetett 2000 óta egészségügyi újságíró, jelenleg az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztériumi sajtófőnöke, két gyermek büszke édesanyja.

Balogh Andrea Johanna szakújságíróként 2000-2018 között rendszeresen közölt írásokat a nyomtatott sajtóban az egészségügy aktuális kérdéseiről, valamint rendező-szerkesztőként közel ötven filmet készített eddig egészségügyi témakörökben, amelyeket számos televíziós csatorna műsorára tűzött, a Duna Tv-től a regionális televíziókig.

2004-ben indította egészségügyi műsorát, melyben minden héten elismert szakemberekkel beszélgetett a különféle betegségek megelőzéséről, kezelési lehetőségeiről és a rehabilitációról, ezen túlmenően a harmonikus életmód lelki-testi összetevőiről.

Balogh Andrea átveszi a kitüntetést Kásler Miklóstól, az Emberi Erőforrások Minisztériuma miniszterétől

2004-től az Országos Onkológiai Intézet sajtókommunikációs vezetője volt és kiemelten foglalkozott a rosszindulatú daganatos betegségek gyógyítását kísérő hatékony kommunikációval, a hiteles információk széleskörű terjesztésével a lakosság felé. Előadásokat tart és tudományos írásokat is megjelentet az egészségügyi kommunikációról, szakterülete és kutatási területe az orvos-beteg kommunikáció az onkológiai ellátásban.

2017-ben a kecskeméti Újkollégiumban konferenciát szervezett nagyapja, dr. Balogh László református esperes, lelkipásztor születésének 100. évfordulója emlékére, akiről emlékkötetet is megjelentetett. 2018-ban a Príma Bács-Kiskun Megyei Díj magyar sajtó kategória győztese. 2020-ban Petőfi Sándor Sajtószabadság-díjat kapott.

Balogh Andrea Johanna az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztériumi sajtófőnökeként dolgozik. Munkáját alázattal, emberséggel, szakmai hitelességgel végzi, melyet a miniszteri elismerések megerősítenek.

A Táncsics Mihály-díj az újságírói tevékenység elismerésére 1990-ben alapított állami díj, amely a korábbi rendszer Rózsa Ferenc-díjának felváltására született. A díj névadója, Táncsics Mihály a reformkori Magyarország jelentős publicistája volt. A díj átadására minden évben a magyar sajtó napján, március 15-én kerül sor. A díjazottakról a mindenkori művelődési (kulturális) miniszter határoz, a szakmai szervezetek véleményét figyelembe véve. A Táncsics-díj szakmai kuratóriumának tagja dr. Lovas Dániel, a Magyar Újságírók Közössége elnöke. A kitüntetett adományozást igazoló okiratot és érmet kap. Az érem Csontos László szobrászművész alkotása. Az érem kerek alakú, bronzból készült, átmérője 80, vastagsága 8 milliméter. Egyoldalas, Táncsics Mihály domború arcképét ábrázolja, és TÁNCSICS MIHÁLY-DÍJ felirattal van ellátva.

Kategória: Album, Laudációk

About Author